House 1701

The house demonstrates a sophisticated combination of modern living and outdoor entertaining. The auxiliary living areas are scattered around a centralized living space, creating pockets of interweaving courtyards that are characterized to serve the house on different occasions throughout the day. This forms a series of free-flow spaces that are seamlessly connected from inside to outside. 

Each cluster of living area is transformed into a bulk of volume at various heights, featuring direct and indirect skylights that create a unique spatial experience when circulating the house. A large canopy spread over the house as a juxtaposition to the solidness of the bulk volume, as well as allowing shelter and semi-enclosure around the perimeter of the building. 

 

Size:
20,000 m2 site - Building platform of 650m2 each
Completion Date:
2019
Credits:
Design & Project by Dian & Owen

 

 

 

 

 

Elevations by X Studio

 

 

 

 

Render by X Studio

 

 

Last modified onThursday, 23 May 2019 04:11
(4 votes)
Read 2465 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.