Waiata House

Located in the heart of Remuera, The Waiata house is home to a three-generation family. Remodelled to fit their ever-changing lifestyle the fit out develops and extends upon the existing architectural form creating a contemporary family home that is functional, as well as being warm and inviting. 

The house boasts an expansive backyard that spans beyond the pool area at the end of the house which the new alteration centres upon. The exterior of the house is re-clad in brick, cedar and lightweight aluminum panels, accentuating the extended gable volumes on the Northern elevation. Internal spaces on the upper floor are reconfigured to fit an additional bathroom and two master ensuites. 

 

Size:
1180 m2 site - Building platform of 465m2 
Completion Date:
2020
Credits:
Design & Project by Dian & Patrick

 

Moreover, the foundation of the original house is retained with a small addition added on to the rear side, transitioning the traditional kitchen space into a more modern arrangement that merges seamlessly with the family room.

 rukutai Render by X Studio

Last modified onTuesday, 28 January 2020 23:01
(0 votes)
Read 319 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.