Whitford Estate

Stretching across the open landscape, the proposal for the Whitford Estate is a segmentation and fracture of traditional compositions of form and space. The methodology of the design was to take an elongated horizontal bulk (stretched across to maximise views and sunlight towards the north) and displaces each sector of the house to introduce voids and variations in volume, light and mass. 

 

Size:
50,000 m2 site - Building platform of 650m2 each
Completion Date:
2019
Credits:
Design & Project by Han

 

The result of this displacement generates a unique relationship between architecture and its landscape via numerous semi-enclosed pocket courtyards. Each area of the house has a space of transition via these pockets which separate it from the next, introducing progressive levels of formality and conversion

 

 

Two large floors to ceiling voids give the main living and library of the house a note of the grand, with large glazing panels and a circular skylight above, the minimalistic geometry highlights these spaces by elevating it one step above whilst the extensions in the frame extend and distort the focus out towards the views, fields and valleys beyond

  Render by X Studio

 

 

Last modified onTuesday, 14 April 2020 22:27
(1 Vote)
Read 393 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.