Saltburn Townhouses

Just a minutes’ drive from the Milford town Centre, this beautiful corner section boasts extended views over Milford beach to the north and Rangitoto Island towards the east.

The client approached us to design an architectural response that would match the high standard of living the site had to offer. The resulting typology features 9 three-story townhouses, each with generous section sizes, spacious outdoor areas, double parking and grand open-plan living areas that open seamlessly onto large outdoor balconies that look out towards the amazing views in the distance. 

 

Size:
1400 m2 site with building platforms 190m2 Each
Completion Date:
2021
Credits:
Design & Project by Han & Eric

 

elevation

A grand Puriri tree sits adjacent to the entry of this high-end development and overhangs the crossing to establish a sense of intimacy upon arrival. Landscaping and detailed paving along the shared driveway lead up to the solid honed block work cladding at the house entrance. Above, the lightweight concrete plastered panels trace the subtle yet balanced geometry of the architectural form which is offset beautifully by the stainless steel charcoal powder coated Louvre screens. 

  

long bay 

Render by X Studio

Last modified onSaturday, 20 June 2020 10:06
(0 votes)
Read 1536 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.