Greenhithe House

Hidden behind the soaring trees along Upper Harbour Drive, the Courtyard House lies flat over the existing large, sloping site, surrounded by planted terraces and landscaping.   

 Inspired by the traditional single storey houses built in the early 19th century Hu Tongs, the arrangement of the living spaces seeks to readapt the configuration typologies of Si He Yuan from a modern approach, a four sided building with an internal open courtyard. 

 

Size:
4,000 m2 site - Platform of 370m2 approx.
Completion Date:
2019
Credits:
Design & Project by Dian & Owen

upper 5upper 4

This offers interactive connections within the circulation areas of the building and yet also brings a scene of nature into domestic life.

Exterior Render by X Studio

upper 3 

Interior Render by X Studio

Last modified onTuesday, 19 May 2020 04:05
(2 votes)
Read 1307 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.